blog image

Rigatoni u bijelom umaku

Priprema rigatona u bijelom umaku

 

 

Sastojci:

  • 1 glavica luka

  • Šafram češnjak u granulama
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • sol
  • Šafram bijeli mljeveni papar
  • Šafram ljuta mljevena paprika 
  • peršin
  • suncokretovo ulje
  • tjestenina rigatoni

 

Priprema:

  • skuhamo tjesteninu
  • na suncokretovom ulju podinstamo sitno usitnjenu glavicu luka te po potrebi podlijevamo vodom
  • podinstani luk stavimo u zdjelu i izmiksamo ga štapnim mikserom te vratimo na vatru
  • u međuvremenu pomiješamo 1 kiselo vrhnje sa Šafram češnjakom u granulama, dodamo sitno narezan peršin, Šafram ljutu mljevenu papriku, Šafram bijeli mljeveni papar, to sve dobro izmiješamo i dodamo na dinstani, usitnjeni luk. 
  • sve zajedno promiješamo i pustimo da malo krčka te dodamo vrhnje za kuhanje
  • u umak dodamo malo soli prema želji, kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješamo te poslužimo kao toplo predjelo.